Sports Recovery

Hoewel het gebruik van Intermittent Pneumatic Compression (IPC) in atletische populaties nog niet wijdverspreid is, zijn er groeiende aanwijzingen dat het aanzienlijke voordelen kan bieden voor warm-down activiteiten. De effectiviteit van IPC is gebaseerd op zijn vermogen om de bloedstroom te verhogen door periodieke inflatie van externe manchetten. Deze verhoogde bloedstroom kan helpen bij het verwijderen van afvalproducten, waardoor het risico op letsel wordt verminderd en de symptomen van Delayed Onset Muscle Soreness (DOMS) verminderen. Er is een nieuw onderzoek opgezet om de potentiële voordelen van IPC-behandeling voor atleten verder te verkennen en de mate van eventuele warm-down effecten nader te bepalen.

 

Onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van Intermittent Pneumatic Compression (IPC) de atletische prestaties kan verbeteren en spierpijn zowel direct na de training als in de dagen erna kan verminderen. Deze bevindingen suggereren dat het opnemen van IPC in het trainingsregime van een atleet kan helpen om de trainingsomvang te vergroten, terwijl het risico op ongemak en blessures wordt verminderd. Verdere studies zijn nodig om de technologie te optimaliseren en deze positieve effecten te versterken.

 

Het gebruik van behandeling met Intermittent Pneumatic Compression (IPC) als onderdeel van een sport-herstelprogramma kan verschillende voordelen bieden aan elite atleten. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn onder andere: