Cellulite of sinaasappelhuid

De ontwikkeling van cellulite of een huid die lijkt op een sinaasappelschil is het gevolg van een toename van het aantal vetcellen in het onderhuidse bindweefsel. Dit leidt tot beperkte bloedstroom en verstoorde afvoer, waardoor vet, afval en vocht zich ophopen. Het bindweefsel wordt dan stijf, wat resulteert in de vorming van ontsierende bobbels. Cellulite komt vaak voor op gebieden zoals de billen, bovenbenen, buik en bovenarmen.

Wat veroorzaakt cellulite? Cellulite wordt veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder genetica, hormonen, dieet, levensstijl en algemene gezondheid. De onderliggende oorzaak van cellulite is een onevenwicht tussen het bindweefsel en de hoeveelheid opgeslagen vet in het onderliggende weefsel. Slechte bloedsomloop en lymfedrainage kunnen ook bijdragen aan de ontwikkeling van cellulite doordat afvalstoffen en vocht zich ophopen in het onderhuidse bindweefsel. Bovendien kunnen hormonen zoals oestrogeen de vetverdeling in het lichaam beïnvloeden en bijdragen aan de ontwikkeling van cellulite.
Hoe kan cellulitis aangepakt worden? Volledige eliminatie van cellulitis is misschien niet mogelijk, maar het kan verminderd worden door verschillende methoden, zoals: