Train niet alleen je spieren, train ook je hoofd. Op beslissende momenten maakt mentale kracht het verschil. Brain training is dé sleutel naar jouw doelen en een oplossing voor veel problemen. Pas als het in je hoofd goed zit dan kan je lichaam optimaal presteren. Hiermee leer zowel lichaam als geest te trainen en op scherp te zetten. Wetenschappelijk noemt men dit neurofeedback, wij noemen het: Brain Fitness.

De kracht van Neurofeedback

Zowel op het gebied van werk, privé en sport kan dit probleemoplossend werken. Ook vaardigheden, talenten en persoonlijkheid kun je hiermee verder ontwikkelen. Neurofeedback traint je hersenen om efficiënter te worden en het helpt zelfs om emotionele stabiliteit te verbeteren. Hoe meer je oefent een bepaald hersengebied te activeren, hoe sterker en capabeler het wordt. Wil je minder heftig reageren op angstige situaties? Hierop kun je trainen. Er is heel veel mogelijk. We vertellen je er graag over.

Intake & onderzoek

Tijdens het intakegesprek bespreken we welke doelen, wensen of klachten je hebt en wilt
aanpakken. We leggen uit hoe het werkt en laten alles zien. Daarna maken we een
QEEG hersenscan waarmee we inzicht krijgen in jouw hersenwerking. Dit is onder
begeleiding van een BIG geregistreerde neurospecialist (via een videocall) en onze
technische begeleider. Je krijgt een elektropet op die metingen gaat doen. Die metingen
worden geanalyseerd en op basis daarvan krijg je een advies of en hoe Neurofeedback je
kan helpen en hoeveel sessies daarvoor nodig zijn. Reken erop dat de uitslag altijd een
paar dagen duurt.

De QEEG hersenscan

De elektropet, zoals ook in het filmpje te zien is, is een muts waarin 21 elektroden verwerkt zijn. Die gaan jouw hersengolven meten terwijl je een video te zien krijgt. De software neemt tijdens het kijken de hersenactiviteit op en die gegevens worden achteraf geanalyseerd. We maken hersenopnames met de ‘ogen open’ en met je ‘ogen dicht’. Zo zien we jouw hersenactiviteit op verschillende manieren. De meting/ het onderzoek duurt ongeveer 10 minuutjes. De elektropet meet echt alleen en doet verder niets, hier voel je ook niets van. Wel wordt je haar wat viezig van de gel die we gebruiken.

Neurofeedback trainingssessie

Elke sessie is onder begeleiding van een technische begeleider en een neurodeskundige op afstand. Hiermee hebben we contact via een videocall. Je krijgt van onze technische begeleider de elektropet weer op en gaat aan de slag. Dat kan op verschillende manieren, soms kijk je naar een film of je krijgt muziek te horen of je krijgt een puzzel/oefening. Ondertussen meet de elektropet jouw hersenactiviteit. Wijken je hersenen teveel af van het gestelde doel dan wordt, bijvoorbeeld de film, moeilijker te bekijken. Het gevolg hiervan is dat het brein opzoek gaat naar oplossingen om het toch goed te kunnen zien. Dat is in de basis hoe een braintraining eruit ziet. Elke trainingssessie duurt ongeveer 45 minuten.